GOGOL BORDELLO

bordello
Wikipedia:

Gogol Bordello
är ett band från New York som spelar zigenarpunk. Flera av medlemmarna är östeuropeiska invandrare. Sångaren är ukrainskfödde Eugene Hütz som även är känd som DjHütz runt om bland New Yorks östeuropeiska klubbar.


Nu har jag varit ett stort fan av det här bandet i snart sex timmar... Jag har dansat till "Start wearing purple" på repeat och fastnat för flera andra låtar. Jag har blivit väldigt fascinerad av denne Eugene som verkar störd och som dokumentärfilmerskan blev kär i och jag vill väldigt gärna se filmen om honom och den om bandet.


Balkan beat party på Frizon var sjukt roligt och jag hade världens känsla. Nu ska jag bara lyckas med att tvinga med Andrea på Gogol Bordellos konsert i Göteborg i december. För jag hade samma känsla fast jag dansade ensam på rummet. Hoppas!

gogol

Forts. Wiki:

Bandet har medverkat i fler filmprojekt. det har gjorts två dokumentärer; en om Gogol Bordello som band, där man får följa medlemmarna under deras resa från att vara ett undergroundband till kändisar. Denna film visades på Göteborgs filmfestival 2006.


Den andra, "The Pied Piper of Hützovina", är en dokumentär som enbart handlar om frontmannen Eugene Hütz. Den beskriver hans resa tillbaka till hemlandet Ukraina i sökandet efter sina rötter, och filmen är gjord av en dokumentärfilmare som blev kär i Hütz.


Gogol Bordello är ökända för sina live-framträdanden, där i princip vad som helst kan hända.


http://open.spotify.com/track/4O3EbAZYlHcxkoQeFHGixl

stanzi gustav jonathan
I veckan är folk tillbaka på MoP utan mig och på måndag börjar jag och Andrea på Göteborgs universitet med vår spanskakurs! Jag vill inte tillbaka, men kommer verkligen sakna alla bufflar och roliga dagar i skolan och fortet. Inte tänka på. Inte kolla på bilder så blir det bra. Till Göteborg kommer vi pendla ungefär tre dagar i veckan och jag är astaggad! Och livrädd eftersom jag antagligen inte kan så mycket som man ska kunna innan. Jag ska studera jättejättejättemycket. Bra. Hoppas att det finns ett grymt asgammalt stort bibliotek i Göteborg med mörka mystiska paneler, höga hyllor med stegar och gröna växter!
<3

Den här mannen har jag i princip bott hos hela sommaren när jag inte vart i Spanien eller på festival. Han har lagat god mat till mig, vi har sett mängder med film, det har spöregnat, vi bodde i Visby där han blev kär i staden och jag i ruinerna, vi var på spa med mystisk, underbar musik för helkroppsmassagen jag fick i födelsedagspresent, vi har ätit Ben and Jerry's half baked med banan, druckit Red Bull, mängder med kaffe, spelat minigolf, bowlat och tittat på One Tree Hill.


Vi var i Göteborg och bodde på hotell, såg Shrek 4 i 3D, gick runt på stan och åt med hans familj på en jättemysig restaurang. Vi var på äventyrsturen på Karlsborgs fästning och han fick fågelbajs på hela tröjan. Vi har badat i simsjön, filosoferat och funderat på vart vår sommarstugeborg ska stå när vi blir rika. Vi var på The Ark i boulonger, såg hemska filmer med Jonas och när vi inte gjorde nånting så saknade jag människan mer än snus.

Om det inte lät så fjantigt så skulle jag skriva att jag älskar min pojkvän vääldigt, väldigt mycket.




  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0